Menorah aanbieden Den Haag

Menorah aanbieden Den Haag

Aan de voorzitters van zowel de Eerste als de Tweede Kamer in Den Haag is woensdag 28 november 2018 een Menorah aangeboden door Chabad Nederland. Ook de Utrechtse rabbijn Heintz en zijn vrouw Bracha Heintz waren hierbij aanwezig.

Voorzitter van de tweede kamer mevrouw Khadija Arib sprak in haar dankwoord het volgende:

Tweede Kamervoorzitter Arib met rabbijn Aryeh Leib Heintz.

“Hoewel het oorspronkelijke verhaal verbonden is met uw bijzondere geschiedenis, heeft het ons allemáál iets te vertellen. Dat u deze kandelaar aan mij en aan mijn collega-voorzitter van de Eerste Kamer overhandigt, beschouw ik dan ook niet alleen maar als een feestelijk gebeuren.

Het houdt ook een opdracht in. Als Voorzitters van de Kamers zijn wij niet alleen verantwoordelijk voor een goede gang van zaken in het parlement, maar ook hoeder van de belangrijke waarden waar onze democratie op gebouwd is. Zoals: vrijheid van meningsuiting; het recht om je eigen geloofsovertuiging openlijk te kunnen belijden; bescherming van minderheden; en evenredige vertegenwoordiging.

Chanouka is het feest van rechtvaardigheid, van vrijheid, en van het licht. Maar het is ook het feest van de verbinding. Niet alleen tussen Joden onderling. Maar ook tussen u, mij en de ander.

Ik zal de kandelaar een mooie plek geven in dit gebouw. Zodat het die gerechtigheid, vrijheid én verbinding de komende dagen in het volle licht kan zetten.”

Bekijk de foto’s

Tweede Kamervoorziter mvr. K. Arib aan het woord.

 

Rondom de Menorah die aangeboden is aan politiek Den Haag.

 

 

Rabbijn Steinberg, rabbijn Heintz en Eerste Kamervoorzitter mvr. A. Broekers-Knol.

 

    

 

Even voorstellen

Samen al meer dan 30 jaar in Utrecht aan het werk: rabbijn & rebbeztin Heintz! Lees meer..

Vrienden Joods Utrecht

🕯️🕯️ Shabaton Utrecht🍷🥖

🎥 Masterclass Joods Monument

Op deze bijzondere locatie in Utrecht vertelt Bracha Heintz over de Joodse geschiedenis van Utrecht en blies Rabbijn Heintz op de sjofar. Bekijk ook de bijdragen van Wim Rietkerk en kunstenaar Amiran Djanashvili. Meer foto’s hier.