Noach | Volhouden ondanks moeilijkheden

Noach | Volhouden ondanks moeilijkheden

Noach vertoefde een jaar lang in de ark. Hoe heeft hij dat kunnen volhouden? Hoe kon Noach alle moeilijkheden en uitdagingen aan terwijl hij opgesloten zat in een gigantische boot? Hoe gaan wij om met de moeilijkheden in ons leven?

Download hier een printversie van dit artikel

Noach vertoefde een jaar lang in de ark samen met alle dieren die hij moest voeden, verzorgen en rustig houden. Ineens was hij een dierenverzorger geworden van mier tot olifant, van mug tot leeuw.

Was hij hiervoor getraind?
Was hij een boer of dierenarts?
Hij had het er best moeilijk mee. Het leven was voor hem superzwaar geworden vol moeilijkheden en uitdagingen.

Hoe heeft Noach dat kunnen volhouden?
Een jaar lang opgesloten in een gigantische boot?
Werd hij hier niet gek van?
Nergens lezen wij dat hij er depressief van werd, dat hij therapie nodig had of pilletjes in moest nemen.

Noach was blij, rustig en tevreden!
En weet U waarom, geachte lezer? Omdat hij wist dat buiten de ark zich een zondvloed afspeelde. Een wereldwijde dodelijke storm en tsunami. Noach wist dat de moeilijkheden die hij binnen de ark ervaarde tegelijkertijd zijn redding en bescherming waren. Daardoor nam hij al zijn uitdagingen op de koop toe. Zijn moeilijkheden waren juist zijn redding.

Wij ook worden dagelijks geconfronteerd met moeilijkheden en uitdagingen. Maar deze hobbels en drempels zijn er juist om ons te beschermen tegen nog vreselijkere stormen en tsunami’s.

Als we beproevingen en lastige situaties meemaken kunnen we klagen en onszelf zielig vinden. Of we vertrouwen erop dat Hashem ons uitdaagt en daarmee beschermt tegen ergere calamiteiten. Wat een heerlijk en rustgevend gevoel!

Shabbat Shalom!

Bracha Heintz

www.chabadutrecht.nl

>>  lees ook de parasha Noach | Kom aan boord!

>>  lees ook de parasha Noach | Noach | Regen, kou en toch inspiratie

Gebaseerd op een les van Rav Meilech Biderman

Helpt u mee om de continuïteit van deze artikelen te waarborgen? Door te sponsoren word je een actieve partner en steun je ook verdere activiteiten! Doneren kan hier op chabadutrecht.nl/doneren.

 

 

Comments are closed.

Even voorstellen

Samen al meer dan 30 jaar in Utrecht aan het werk: rabbijn & rebbeztin Heintz! Lees meer..

Vrienden Joods Utrecht

🕯️🕯️ Shabaton Utrecht🍷🥖

Chanoeka 2020 terugkijken

🎥 Masterclass Joods Monument

Op deze bijzondere locatie in Utrecht vertelt Bracha Heintz over de Joodse geschiedenis van Utrecht en blies Rabbijn Heintz op de sjofar. Bekijk ook de bijdragen van Wim Rietkerk en kunstenaar Amiran Djanashvili. Meer foto’s hier.