3 Tamoez | Haal nu jouw gratis bril op

3 Tamoez | Haal nu jouw gratis bril op

Ontvang nu een gratis bril!

Vanavond en morgen is het 3 Tamoez, precies dertig jaar geleden dat de Lubavitcher Rebbe (1902-1994) overleed.

Veel heeft hij ons geleerd, maar zijn grootste kado aan de mensheid is waarschijnlijk zijn bril.

Het was een man die weigerde zich kapot te laten maken door de ellende van de Tweede Wereldoorlog. Zelf een holocaust overlevende heeft hij toch elke Jood weten te inspireren.

Maar hoe?

Hij heeft ons een nieuwe bril gegeven om beter te kunnen zien en beter te kunnen kijken.

Waar anderen wanhoop zagen, bespeurde hij licht. Waar anderen tegen een handicap opliepen, zag hij slapend potentieel. Als je dacht een eend te zijn, wees hij jou erop dat je een adelaar was.

Tegen iemand die bij hem op bezoek was op zoek naar het Jodendom, gaf de Rebbe aan dat hij bij hem geen Jodendom zou vinden, maar dat hij het in zijn eigen hart zou ontdekken.

Wij laten ons niet kapot maken, niet door oorlog en niet door antisemitisme. Zet een andere bril op en zie hoeveel meer Joodse bewustwording naar buiten is gekomen sinds 7 oktober! Kijk hoeveel eenheid en saamhorigheid er is ontstaan! Hoeveel er samen wordt gezongen! En hoe solidair we met elkaar zijn!

Wij gaan door en kijken met positieve glazen om ons heen. Wij verheffen elkaar en winnen, want duisternis is machteloos zodra je maar één klein lichtje aansteekt.

Steek ook jouw licht aan en help een ander. Daven voor onze soldaten en gegijzelden. Doe één extra mitswah, geef extra tsedaka en let op elke hap die in jouw mond terechtkomt, omdat jij dit kan en omdat dat stukje Jodendom er altijd al was, diep in je eigen hart 

Liefde, licht en Mashiach! Amen!

Ontvang meer inspiratie via https://chat.whatsapp.com/FLZy8WJ6wsbLQjJmnrKCxz

Comments are closed.

Even voorstellen

Samen al meer dan 30 jaar in Utrecht aan het werk: rabbijn & rebbeztin Heintz! Lees meer..

Vrienden Joods Utrecht

Poerim | Vasten bij oorlog

Tijdens het Poerim gebeuren moest het Joodse volk zich op 13 Adar verdedigen tegen de antisemitische Perzen, die toestemming hadden gekregen van Koning Achashwerosh om hen te vermoorden.>> Lees hier verder!

Klik hier om wekelijks per WhatsApp een artikel te ontvangen!

Poerim 2024

En zo hebben wij Poerim in Utrecht gevierd.
Op één of andere manier is het gelukt om de simcha van Poerim met de situatie in Israël te combineren.  >> Lees hier verder!

Poerim| Koningin Esther en president Zelensky

Koningin Esther toonde kracht. Ze was maar een verlegen meisje, een wees van zowel haar vader als haar moeder. Mordechai had haar in huis genomen en opgevoed en de Megila vertelt ons dat zij alles deed wat hij haar vroeg. >> Lees hier verder!

Klik hier om wekelijks per WhatsApp een artikel te ontvangen!

Poerim | Alles op z’n tijd

Wat vreemd dat Mordechai niet gelijk beloond werd nadat hij het leven van koning Achashwerosh had gered. Maar Mordechai had geduld en het volste vertrouwen dat er overal een reden voor was. >>Lees hier verder!

Klik hier om wekelijks per WhatsApp een artikel te ontvangen!

🕯️🕯️ Shabaton Utrecht🍷🥖

🎥 Masterclass Joods Monument

Op deze bijzondere locatie in Utrecht vertelt Bracha Heintz over de Joodse geschiedenis van Utrecht en blies Rabbijn Heintz op de sjofar. Bekijk ook de bijdragen van Wim Rietkerk en kunstenaar Amiran Djanashvili. Meer foto’s hier.