Chanoeka Utrecht 5779 / 2018

Chanoeka Utrecht 5779 / 2018

Utrecht heeft Chanoeka gevierd op zondag 2 december 2018. In hartje Utrecht, aan de Mariaplaats was burgemeester de heer Jan van Zanen te gast, evenals diverse raadsleden, de commissaris van de Koning in Utrecht de heer Willibrord van Beek én theatermaker Marc de Hond. De Chanoekalichten zijn aangestoken door de burgemeester en door Rabbijn Aryeh Leib Heintz.

‘Chanoeka is voor iedereen, het is het feest van religieuze vrijheid’, aldus Rabbijn Heintz. Die vrijheid, religieus of niet, is voor iedereen belangrijk. Je kunt de vrijheid vergelijken met licht. In een compleet donkere kamer, zal een klein beetje licht de duisternis al wegdrukken. “Daarom steken we de Chanoeka-kaarsen aan.”

Na afloop van het officiële gedeelte speelde toetsenist Yossie Brandsdorfer de sterren van de hemel, werd er gedanst, gepraat en genoten van heerlijke soep, soefganiots en latkes.

Reacties van bezoekers

Enkele reacties van bezoekers:

“Ja hoor, ik ben gisteren, zondag 2 december, erbij geweest en het was geweldig. Het was de warmste 2 december ooit, maar de contacten waren ook ‘warm’, een echt feest!”

“We would like to thank you for inviting us to the Chanoeka-celebration. We had a great time! Best wishes and happy Chanoeka!”

“Mijn dochter Rachel van 8 en ik & Michiel hebben genoten van het chanoeka feest!”

“We vonden het heel mooi en bijzonder om erbij te zijn. Ook onze zoon van 11 vond het heel indrukwekkend.”

“Er was een leerling van het Cheider die het Chanoekah-lied zong in een Nederlandse vertaling. Erg leuk! Die wil ik wel aan mijn kinderen leren. Is het mogelijk mij die tekst te sturen?”

Foto’s Chanoeka Utrecht 2018

Bekijk hieronder de foto’s die door fotografe Dieuwertje Bravenboer zijn gemaakt. Wil je een foto gebruiken op je website of in de media, neem dan even contact met haar op.

 

Even voorstellen

Samen al meer dan 30 jaar in Utrecht aan het werk: rabbijn & rebbeztin Heintz! Lees meer..

🌿 Soekot in Utrecht

Vrienden Joods Utrecht

Ook Hebreeuws leren?

Poerim 2019 Utrecht 🤹‍♂