Hamas verkas!

Hamas verkas!

Lieve mensen,

Met Pesach zingen wij hoe in elke generatie de vijanden ons willen vernietigen en hoe G-d ons redt. Inderdaad, gelijk David de reus Goliath overmeesterde, zo ook gaan wij dit overleven. Het maakt niet uit dat wij maar 0,2 % van de wereldbevolking zijn. Het maakt niet uit dat bijna de hele wereld tegen ons is. Egypte was een superpower, Perzië een machtig rijk, alsook De Grieken, de Christenen en de Nazi’s.

Vreselijk! Wat een ellende! We genezen amper van onze trauma’s en de volgende vijand meldt zich alweer aan. Nooit meer? Wel dus!

Maar toch! Alle mogendheden die het op ons gemunt hadden zijn van de aardbol verdwenen en het Joodse volk, na millennia van aanvallen, vernietigingen en verbanningen heeft alles overleefd en kan het navertellen.

De situatie in Nederland wordt steeds grimmiger. Tot nu toe werden alle Joodse gebouwen beveiligd. Nu moet elke Jood zich individueel gaan beveiligen. Wij zijn geen slaven in Egypte meer, maar we smeken en bidden dat G-d ons uit deze duisternis haalt, ons door de zeeën van onze uitdagingen trekt en ons naar het Beloofde Land brengt in veiligheid en vrede!

Pesach kasher wesameach!
Am Yisrael Chai!

Rabbijn Heintz en Bracha

Comments are closed.

Even voorstellen

Samen al meer dan 30 jaar in Utrecht aan het werk: rabbijn & rebbeztin Heintz! Lees meer..

Vrienden Joods Utrecht

Poerim | Vasten bij oorlog

Tijdens het Poerim gebeuren moest het Joodse volk zich op 13 Adar verdedigen tegen de antisemitische Perzen, die toestemming hadden gekregen van Koning Achashwerosh om hen te vermoorden.>> Lees hier verder!

Klik hier om wekelijks per WhatsApp een artikel te ontvangen!

Poerim 2024

En zo hebben wij Poerim in Utrecht gevierd.
Op één of andere manier is het gelukt om de simcha van Poerim met de situatie in Israël te combineren.  >> Lees hier verder!

Poerim| Koningin Esther en president Zelensky

Koningin Esther toonde kracht. Ze was maar een verlegen meisje, een wees van zowel haar vader als haar moeder. Mordechai had haar in huis genomen en opgevoed en de Megila vertelt ons dat zij alles deed wat hij haar vroeg. >> Lees hier verder!

Klik hier om wekelijks per WhatsApp een artikel te ontvangen!

Poerim | Alles op z’n tijd

Wat vreemd dat Mordechai niet gelijk beloond werd nadat hij het leven van koning Achashwerosh had gered. Maar Mordechai had geduld en het volste vertrouwen dat er overal een reden voor was. >>Lees hier verder!

Klik hier om wekelijks per WhatsApp een artikel te ontvangen!

🕯️🕯️ Shabaton Utrecht🍷🥖

🎥 Masterclass Joods Monument

Op deze bijzondere locatie in Utrecht vertelt Bracha Heintz over de Joodse geschiedenis van Utrecht en blies Rabbijn Heintz op de sjofar. Bekijk ook de bijdragen van Wim Rietkerk en kunstenaar Amiran Djanashvili. Meer foto’s hier.