Pesach geeft energie om écht vrij te zijn

Pesach geeft energie om écht vrij te zijn

Op Pesach worden we van Boven geholpen om onszelf los te maken van alles dat ons weerhoudt om vrij te zijn. Gedurende deze bijzondere dagen komt er kennelijk heel veel vrijheidsenergie in de wereld. Vandaar dat 15-22 Nissan, de data dat wij Pesach vieren, uitermate geschikt waren voor het Joodse volk om in het jaar 2448 uit Egypte te trekken.

Download hier een printversie (PDF)

Elk jaar komt er met Pesach heel veel vrijheidsenergie in de wereld los. Het is aan ons om deze vrijheidsgolven op te vangen en ermee aan de slag te gaan. Want ook wij hebben recht op vrijheid. Vrijheid van allerlei gewoontes en patronen die ons gevangen houden, of vrijheid van wat anderen over ons denken.

Kostbare vrijheid

Op Pesach worden we van Boven geholpen om onszelf los te maken van alles dat ons weerhoudt om vrij te zijn. Vrijgemaakt om te doen wat wij willen en niet wat onze buurman wenst of wat de reclamebordjes gebieden enzovoort. Vrij om niet afhankelijk te zijn van opmerkingen van anderen en wat onze collega’s en baas van ons denken.

Pesach was niet een éénmalige gebeurtenis die wij jaarlijks herdenken. Het is een happening die zich jaarlijks herhaalt. Door Pesach te vieren, matsa te eten en over de uittocht uit Egypte te vertellen geven we aan onszelf de gelegenheid om de boodschap van deze kostbare vrijheid te ervaren en te herbeleven.

Wij benadrukken onze solidariteit met elkaar. Wij gaan niet gebukt onder negatieve krachten. We laten ons niet door antisemitisme ontmoedigen. Wij hebben een missie, een doel dat wij tot het einde zullen volbrengen. Wij schamen ons niet en durven te zijn wie wij werkelijk willen zijn. Samen brengen wij onze persoonlijke en collectieve kracht naar een hoger niveau.

Reist (rijst) U ook mee?

Bracha Heintz

Help jij mee om de continuïteit van deze artikelen te waarborgen? Door te sponsoren word je een actieve partner en steun je ook verdere activiteiten! Doneren kan hier op chabadutrecht.nl/doneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Even voorstellen

Samen al meer dan 30 jaar in Utrecht aan het werk: rabbijn & rebbeztin Heintz! Lees meer..

Vrienden Joods Utrecht

🕯️🕯️ Shabaton Utrecht🍷🥖

Chanoeka 2020 terugkijken

🎥 Masterclass Joods Monument

Op deze bijzondere locatie in Utrecht vertelt Bracha Heintz over de Joodse geschiedenis van Utrecht en blies Rabbijn Heintz op de sjofar. Bekijk ook de bijdragen van Wim Rietkerk en kunstenaar Amiran Djanashvili. Meer foto’s hier.