Rosh Hashana | Nieuw jaar, nieuw licht, nieuwe kansen!

Rosh Hashana | Nieuw jaar, nieuw licht, nieuwe kansen!

Aan de vooravond van Rosh Hashana, het Joods Nieuwjaar, willen we jou een goed en zoet jaar wensen! Een jaar vol met gezondheid, geluk en inspiratie. Een jaar met positiviteit en enthousiasme. Een jaar vol met kracht en vertrouwen dat de waarheid zal zegevieren over de leugen, en het licht over de duisternis.

Rosh Hashana

Download hier de PDF van dit artikel

Aan de vooravond van Rosh Hashana verdwijnt het licht dat G-d gedurende het afgelopen jaar heeft doen schijnen. Met het blazen van de shofar komt er een nieuw licht in deze wereld dat nooit tevoren geschenen heeft.

Damen en heren! Een nieuw licht, nieuwe kracht en nieuwe kansen!

Blijf dan ook niet in het oude steken. Dankzij het nieuwe licht dat we ontvangen met Rosh Hashana gaan er nieuwe krachten werken. Nieuwe mogelijkheden, die eerder nog niet bestonden, worden geopenbaard. Geloof in je eigen kracht. Geloof in je oneindige ziel. Onze ziel is namelijk een deel van G-d dat wij met ons meedragen en dat eindeloze weerbaarheid en kracht heeft. Net zomin als dat je G-d zou kunnen verwoesten, zo is het ook onmogelijk om het vlammetje, onze eigen kostbare ziel, te vernietigen. 

Laat het nieuwe licht schijnen! Maak jezelf ontvankelijk voor nieuwe mogelijkheden, want die zijn er wanneer je het toelaat. Wij zijn het zelf, de mens, die door ‘begrensd denken’ het nieuwe licht tegenhouden. Ga er dit jaar voor! Voor licht, duidelijkheid, gezondheid en positiviteit.

Bedankt voor je hulp 

Ook willen we van deze mogelijkheid gebruik maken om je te bedanken voor alle steun, financieel of op een andere manier. We zijn zeer dankbaar voor alle donaties die de stichting ontvangt. Zonder deze steun zouden wij de hulp die we aan velen bieden, niet kunnen continueren. Ook de vrijwilligers die zich inzetten, willen we bedanken. De ene doet klusjes, de ander helpt met de website, met schoonmaakwerk doen, de organisatie, artikelen corrigeren, de administratie, pakketten maken en rondbrengen, zieken en bejaarden bezoeken enzovoort, te veel om op te noemen!

Wij willen jou een fantastisch goed en zoet jaar toewensen! 

Shana towa oemetoeka!

Rabbijn Aryeh Leib Heintz & Bracha Heintz

Comments are closed.

Even voorstellen

Samen al meer dan 30 jaar in Utrecht aan het werk: rabbijn & rebbeztin Heintz! Lees meer..

Vrienden Joods Utrecht

🕯️🕯️ Shabaton Utrecht🍷🥖

Chanoeka 2020 terugkijken

🎥 Masterclass Joods Monument

Op deze bijzondere locatie in Utrecht vertelt Bracha Heintz over de Joodse geschiedenis van Utrecht en blies Rabbijn Heintz op de sjofar. Bekijk ook de bijdragen van Wim Rietkerk en kunstenaar Amiran Djanashvili. Meer foto’s hier.