Soekot | Een G-ddelijke omhelzing

Soekot | Een G-ddelijke omhelzing

Zolang je het nodig vindt om de volledige controle op elke situatie in je leven te houden zal je nooit ontspanning en rust ervaren. De Torah biedt rust en genezing voor zowel je ziel als je lichaam. Ook het zitten in de Soeka brengt therapeutische voordelen. 

Een vrouw ging ooit op wereldreis. Elk continent werd bezocht en vele landen werden doorkruist. Overal werd er in haar paspoort gestempeld en op elke plaats werden er foto’s en video’s gemaakt. Wat had zij veel plaatsen bezocht! Wat had zij veel meegemaakt! 

De vrouw droeg een jong kind bij zich dat zij in haar armen overal mee naar toe nam. Als je het kind zou vragen waar het allemaal was geweest dan zou zijn antwoord kort en bondig zijn: ik was in de armen van mijn moeder.

Zo omarmt Hashem ons allen. Die armen, dat zijn de muren van de Soeka. Hashem nodigt ons uit en zegt: kom binnen! Proef de sfeer en ervaar hoe het is om je door G-d te laten beschermen en niet alles proberen onder controle te hebben. Doe je best maar laat het voor de rest gaan. Ontspan en relax!!! Je had sowieso al geen controle over alles!

Het doet er niet toe op welke plek in de wereld je je bevindt of welke uitdagingen je in je leven moet doorstaan. Je wordt altijd gedragen. Wat een ontspanning! Wat een rust! De Soeka is uitgeroepen als beste therapie van de 21ste eeuw! 

Kom je ook naar binnen?

Bracha Heintz

Meer inspiratie op
https://chat.whatsapp.com/FLZy8WJ6wsbLQjJmnrKCxz

Comments are closed.

Even voorstellen

Samen al meer dan 30 jaar in Utrecht aan het werk: rabbijn & rebbeztin Heintz! Lees meer..

Vrienden Joods Utrecht

🕯️🕯️ Shabaton Utrecht🍷🥖

🎥 Masterclass Joods Monument

Op deze bijzondere locatie in Utrecht vertelt Bracha Heintz over de Joodse geschiedenis van Utrecht en blies Rabbijn Heintz op de sjofar. Bekijk ook de bijdragen van Wim Rietkerk en kunstenaar Amiran Djanashvili. Meer foto’s hier.