Soekot | Verbannen en toch vreugdevol

Soekot | Verbannen en toch vreugdevol

Soekot wordt in de Torah ‘De tijd van onze vreugde’ genoemd. We zijn blij dat wij 40 jaar in de barre woestijn in hutten hebben kunnen overleven en 2000 jaar verbanningen hebben kunnen doorstaan. Na al deze ontberingen kunnen wij nog zingen, dansen en grapjes maken. Dat is het geheim van onze overleving: we vertrouwen niet op het dak van ons huis, op onze bankrekening of ziektekostenverzekering, maar we gaan de Soeka in, een plek waar planten en de hemel ons dak zijn. Daar laten we ons direct omarmen door de muren van de Soeka. Hier zijn we echt veilig, beschermd en omarmd door Hashem zelf! 

Chag sameach!

Bracha Heintz 

Comments are closed.

Even voorstellen

Samen al meer dan 30 jaar in Utrecht aan het werk: rabbijn & rebbeztin Heintz! Lees meer..

Vrienden Joods Utrecht

Poerim | Vasten bij oorlog

Tijdens het Poerim gebeuren moest het Joodse volk zich op 13 Adar verdedigen tegen de antisemitische Perzen, die toestemming hadden gekregen van Koning Achashwerosh om hen te vermoorden.>> Lees hier verder!

Klik hier om wekelijks per WhatsApp een artikel te ontvangen!

Poerim 2024

En zo hebben wij Poerim in Utrecht gevierd.
Op één of andere manier is het gelukt om de simcha van Poerim met de situatie in Israël te combineren.  >> Lees hier verder!

Poerim| Koningin Esther en president Zelensky

Koningin Esther toonde kracht. Ze was maar een verlegen meisje, een wees van zowel haar vader als haar moeder. Mordechai had haar in huis genomen en opgevoed en de Megila vertelt ons dat zij alles deed wat hij haar vroeg. >> Lees hier verder!

Klik hier om wekelijks per WhatsApp een artikel te ontvangen!

Poerim | Alles op z’n tijd

Wat vreemd dat Mordechai niet gelijk beloond werd nadat hij het leven van koning Achashwerosh had gered. Maar Mordechai had geduld en het volste vertrouwen dat er overal een reden voor was. >>Lees hier verder!

Klik hier om wekelijks per WhatsApp een artikel te ontvangen!

🕯️🕯️ Shabaton Utrecht🍷🥖

🎥 Masterclass Joods Monument

Op deze bijzondere locatie in Utrecht vertelt Bracha Heintz over de Joodse geschiedenis van Utrecht en blies Rabbijn Heintz op de sjofar. Bekijk ook de bijdragen van Wim Rietkerk en kunstenaar Amiran Djanashvili. Meer foto’s hier.