Toe Bishwat 2021 | We blijven verbonden

Toe Bishwat 2021 | We blijven verbonden

Misschien voel je je in deze corona tijd eenzaam, opgesloten en begrensd. Bedenk dan: dat is alleen je lichaam. Een mens heeft ook nog een ziel en die is altijd zo vrij als een vogel.

Het Joodse volk is het volk van de vrijheid. Die vrijheid hebben wij tijdens de uittocht uit Egypte ervaren en sindsdien als inspiratiebron gebruikt voor onszelf en alle volkeren die daar voorbeeld aan wilden nemen.

Denk aan het Amerikaanse slavenlied: ‘Go down Moses…’
Spreid je mentale en spirituele vleugels uit en bereik een plek waar je nog nooit eerder geweest bent.

Eigenlijk hadden we je willen uitnodigen voor een Shabbat maaltijd of een les of gewoon voor een kopje thee. Maar dat kan nu allemaal niet. En de regels worden steeds strenger. Maar er kan ook zoveel wel. Zoals aan iemand anders denken, contact met hem of haar maken, even bellen of een boodschap doen.

Of ga wat lezen over Toe Bishwat, zie de artikelen hieronder.

Samen tegelijkertijd fruit eten

De supermarkten zijn open en we kunnen nog wat fruit kopen en allemaal samen, tegelijkertijd maar toch apart, op dezelfde dag, dat fruit eten, namelijk woensdag avond 27 of donderdag 28 januari. En terwijl we ons fruit eten zullen wij aan bomen denken. Bomen die zo lang ze leven blijven groeien. Zo niet de ene kant, dan de andere kant op. Wij ook, zo lang we leven, zo lang we ouder worden, blijven wij ons ontwikkelen zo niet in de buitenwereld, dan maar binnen.

Want wij zijn veerkrachtig en ontwikkelen onszelf verder. Misschien kunnen we deze lockdown juist gebruiken om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en om op een ander niveau te leven. Niet alleen gaan wij er het beste van maken, wij gaan juist dieper in onszelf graven om potentieel te ontdekken waarvan we niet wisten dat het bestond.

Nee, we zijn jou, elkaar niet vergeten. Zie dit bericht als teken van verbondenheid, nu en voor altijd.

Happy Toe Bishwat!

Rabbijn en Bracha Heintz

 

Toe Bishwat, hoe vier je dat?

 

Kedoshim | Met je wortels verbonden blijven

Comments are closed.

Even voorstellen

Samen al meer dan 30 jaar in Utrecht aan het werk: rabbijn & rebbeztin Heintz! Lees meer..

Vrienden Joods Utrecht

🕯️🕯️ Shabaton Utrecht🍷🥖

Chanoeka 2020 terugkijken

🎥 Masterclass Joods Monument

Op deze bijzondere locatie in Utrecht vertelt Bracha Heintz over de Joodse geschiedenis van Utrecht en blies Rabbijn Heintz op de sjofar. Bekijk ook de bijdragen van Wim Rietkerk en kunstenaar Amiran Djanashvili. Meer foto’s hier.